Vijf vragen aan….Wilbur Zitman

Wilbur Zitman | Zitman & Co

Waarom ben jij ondernemer?
In mijn loopbaan heb ik verschillende werkgevers gehad en nog veel meer collega’s. Op een zeker moment wilde ik een soort vrijheid voor mezelf, toen ben ik Compendium Consultancy begonnen. Bouwkundig en -technisch advies voor o.a. Rijksgebouwendienst, gemeente Leiden en Stadion Den Haag. Vrijheid die je krijgt is een soort schijnvrijheid, maar wat je doet, doe je voor jezelf.

Wat maakt ondernemer zijn leuk?
Je hebt direct invloed op het beleid en het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Ik heb wel wat werkgevers gehad die er een slecht personeelsbeleid op na hielden. Toen ik het schildersbedrijf overnam en personeel kreeg, wilde ik een goede werkgever worden of zijn. Nu zeg ik niet dat ik dat geworden ben, maar ik doe er veel aan om de werksituatie veilig en plezierig te maken. Uiteindelijk hoop je dat dat ook gezien en gewaardeerd wordt.

Wat is voor jouw onderneming dit jaar het allerbelangrijkste?
Dit jaar hoop ik dat we een bijzonder feestelijk jaar mogen beleven met niet alleen hard werken, maar ook veel festiviteiten rond ons 75-jarige jubileum. Daarnaast hoop ik op een mooi seizoen qua weer- en werkaanbod.

Wat doe jij voor de gemeenschap?
Een aantal jaar geleden ben ik lid geworden van de Lionsclub, dat is een serviceclub die goede doelen steunt met handjes en fundraising. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor Villa Voorschot en dit jaar zetten we ons in voor een natuurspeeltuin. In 2016 willen we met Zitman & Co.B.V. honkbalclub Adegeest ondersteunen.

Wat is je favoriete drankje en welk boek ligt er op je nachtkastje?
Holy Soda! Die had je niet aan zien komen hè? En qua boek: Steve Jobs. Dat vind ik een inspirerende man en ik wil zijn biografie nog lezen. Ik weet niet of ik uiteindelijk het boek eerst ga lezen of gewoon de film ga kijken.