Vijf vragen aan…Martijn Laurense | Hameetman Verzekeringen

hameetman2

Vijf vragen aan…Martijn Laurense | Hameetman Verzekeringen

Martijn Laurense runt samen met zijn broer Arjan Hameetman Verzekeringen. “Op onze website vind je geen uitgebreide informatie. In onze visie zijn verzekeringswensen en -behoeftes per persoon verschillend. Daarom kiezen wij voor persoonlijk contact en voor maatwerk. Goed advies tegen een scherpe prijs.”

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemen leuk?
“Ik ben ondernemer geworden omdat ik het familiebedrijf van mijn toenmalige schoonvader wilde voortzetten. Mijn broer Arjan is inmiddels ook al jaren vennoot en daarmee zijn we dus nog steeds een familiebedrijf, alleen van een andere familie. Het leuke aan ondernemen is dat je alles in eigen hand hebt. You’re free to create your own success and mistakes. Dat maakt het voor mij leuk en interessant.”

Wat is voor jou dit jaar het allerbelangrijkste, hoe ben je geworden tot wat je nu bent, hoe hou jij je scherp?
“In deze coronatijden is het allerbelangrijkste vooral gezond te blijven. Dat geldt voor mij als persoon en natuurlijk ook voor mijn gezin en omgeving. Daarnaast is het belangrijk om ook zakelijk gezond te blijven. De impact van corona op het bedrijfsleven en een aantal sectoren in het bijzonder is niet niks. Bij ons gaat het gelukkig nog goed. Wij hebben wel onze bereikbaarheid aangepast en het kantoor is gesloten voor bezoekers. Ik ben geworden tot wat ik nu ben door eerlijk te zijn tegen mijn klanten en vooral ook tegen mezelf. Onze beroepsgroep krijgt van de overheid stringente permanente educatieverplichtingen opgelegd. Daardoor blijf ik vanzelf scherp.”

Wat zou jij graag anders zien in Voorschoten en wat doe jij voor de gemeenschap?
“Het zou niet verkeerd zijn als er qua handhaving meer aandacht zou zijn voor het verkeer. En dan denk ik aan snelheid, opgevoerde snor- en bromfietsen en dergelijke. Ik weet dat een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) niet alle bevoegdheden heeft, maar ik zie het wangedrag echt toenemen en het zou fijn zijn als hier iets aan gedaan wordt. Verder zou het goed zijn als Voorschoten meer betaalbare nieuwbouwwoningen zou krijgen. Wat ik doe voor de gemeenschap? Ik heb negen jaar in het bestuur/raad van toezicht van de Voorschotense Openbare School (VOS) gezeten. Verder ben ik als waterpoloscheidsrechter te vinden langs het zwembad. Met ons bedrijf sponsoren wij elk jaar een aantal lokale evenementen.”

Thuissituatie, boek, drankje, kippenvel, volgende vakantiebestemming en bucketlist?
“Wij hebben een groot samengesteld gezin. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen uit een eerder huwelijk. Mijn vrouw Angelique heeft drie kinderen eveneens uit een vorige relatie. Daarnaast hebben we nog twee katten, Zack en Zoë. Op mijn nachtkastje ligt De wereld volgens Hein de Kort. Voor mijn dagelijkse portie humor. Laatste keer kippenvel kreeg ik van de documentaire The Biggest Little Farm. Favoriete drankje is een Heineken 0.0. Volgende vakantiebestemming is Parel aan de Vliet (vanwege Covid-19). Op mijn bucketlist staat een parachutesprong uit een vliegtuig. Ik wil een keer het vrije val gevoel meemaken.”

Met welke andere ondernemers doe jij zaken en wat ben ik vergeten te vragen?
“Wij doen al jaren met veel plezier en vertrouwen zaken met Autoschadebedrijf en Vakgarage Hamers. En al sinds de oprichting van CompleetIT zijn wij daar naar volle tevredenheid klant. Je bent mij vergeten te vragen wat mijn hobby is. Dat is waterpolo, als speler en als scheidsrechter.”

Hameetman Verzekeringen
Martijn Laurense
Leidseweg 52
2251 LC Voorschoten