Winkels in Voorschoten: zoveel mensen, zoveel wensen

centrum voorschoten

Winkels in Voorschoten: zoveel mensen, zoveel wensen

De column op onze site en het artikel ‘Op welke middenstanders zit Voorschoten te wachten’ op een vorige OVV-pagina in de krant heeft een aantal leuke reacties opgeleverd. Dat leverde echter niet een eenduidig beeld op. Toch zijn wij er heel blij mee, want het geeft blijk van grote betrokkenheid en trouw van de klanten van de Voorschotense middenstand.

Wij willen jou net als de consumenten informeren over de ontvangen e-mails om je te verleiden tot nieuwe reacties of het starten met nieuwe bedrijfsactiviteiten. Want een goede ondernemer zal natuurlijk nooit alleen op basis van enkele consumentenuitingen een nieuwe zaak beginnen, maar er mogelijk wel nieuwe inspiratie uit opdoen.

Zo kan je geïnspireerd raken door de wensen voor een poelier en een pannenkoekenhuis. Of de behoefte aan minder dure lingerie, hobby-artikelen, speelgoed voor volwassenen, een printshop, platen, schoenen, kinderkleding en kleding die ecologisch verantwoord is en waaraan geen geur van uitbuiting van de makers hangt. En wellicht is er iemand die in Voorschoten een bedrijf in de wellness op het gebied van Aziatische en/of andere soorten massages wil beginnen. Klein en fijn werd ook genoemd en afwijkend van grootschalig landelijk aanbod.

Soms noemde men ook zaken die al wel verkrijgbaar zijn, zoals goed belegde broodjes bij een slager of lunchmogelijkheden. En het leek of de winkelrij aan de verkeerstraverse en Depot 258 niet meer tot het centrum worden gerekend.

De toekomst zal het leren of er onder de (potentiële) winkeliers ondernemers zijn die brood zien in één of meer van de genoemde en nog te noemen suggesties. Want zaken die je onderneemt, moeten wel lonend worden. Verdwenen winkels, die werden genoemd, zoals Van Aken en Tikkeltje, hebben niet zonder reden geen opvolgers voor hun gestopte eigenaren gevonden. Daarom hebben we aan de consumenten wel de boodschap meegegeven vooral in eigen dorp blijven shoppen en suggesties aan de winkeliers blijven doen. Alleen zo kunnen we met elkaar ons mooie winkelaanbod zo compleet mogelijk houden. Heb je zelf hierover nog meer ideeën? Deel ze dan met ons!

Welke mooie winkel komt in dit fraaie vernieuwde en uitgebreide pand op Schoolstraat 65?