Lisette Borghart (Depot 258) en Paul Lodewick (Grapefish):

Digitaliseer met een leuke subsidie!

Wethouder Paul de Bruijn vertelde het haar in het voorbijgaan. En centrummanager Cees van Veen kon haar de link naar de betreffende site wel geven. Toch maar even gekeken, haar site-ontwerper Paul Lodewick (Grapefish) gebeld en samen bij de vorige ronde de subsidieaanvraag voorbereid en met succes ingediend, zodra dat kon. We spreken Lisette Borghart (Depot 258) samen met laatstgenoemde Paul in haar gezellige winkel op Schoolstraat 53. Want er staat een nieuwe subsidieronde van Economie 071 voor de deur. En daar mogen best wel meer Voorschotense MKB-ers gebruik van maken!

Lisette: “Mijn compagnon Michelle Polak en ik waren al langer van plan onze website met een webshop uit te breiden. En dan is een subsidie van in ons geval 1.000 euro mooi meegenomen. Die shop hebben we steeds meer nodig om voldoende omzet te genereren. Mensen oriënteren en kopen steeds meer online. Om de loop erin te houden, mogen er in de Schoolstraat best nog meer leuke winkels bijkomen en meer klantentrekkende nevenactiviteiten worden georganiseerd. Met de webshop trek ik een hele nieuwe klantengroep aan tot in Groningen en België aan toe! Voor mij is het afhandelen van webbestellingen een mooie invulling van de leegloopuren.”

Paul: “Een webshop maken is relatief eenvoudig. Maar een webshop goed laten draaien, is andere koek. Dagelijks zorgen voor nieuwe content bijvoorbeeld. En natuurlijk binnenkomende bestellingen snel en foutloos afhandelen. Bij Lisette en Michelle is dat goed geregeld. Ze maken zelf afbeeldingen en filmpjes en zorgen er via Facebook en Instagram ook voor dat men de shop steeds beter weet te vinden. Een webshop echt rendabel maken is vaak een kwestie van jaren. Op dit moment bij Depot 258 dus vooral een mooi meegenomen aanvulling op de winkelomzet.”

 

Lisette: “Op dit moment zie je alleen ons kledingaanbod in de webshop. We denken eraan dat binnenkort uit te breiden met accessoires en op termijn daar mogelijk ook nog cadeaus en lifestyleartikelen aan toe te voegen. Kortom ons hele assortiment. En wie weet, gaan we ons voorraadbeheer ook nog eens digitaliseren. Ik weet niet of je kort na een toekenning -de onze dateert van oktober 2023- een aanvraag voor iets heel anders kunt indienen. Toch maar even nakijken.”

Paul: “De nieuwste aanvraagronde start maandag 25 maart om 12 uur. De ervaring leert dat je er direct bij moet zijn om kans op de subsidie te maken. Ik adviseer daarom Voorschotense ondernemers nu al na te gaan of en zo ja, wat zij binnen hun bedrijf willen digitaliseren. Dat kan een website en/of webshop zijn, zoals Grapefish bij Depot 258 heeft gerealiseerd, maar ook een kassasysteem of debiteurenadministratie om maar een paar voorbeelden te noemen. Heb je nog wat op je digitale wensenlijstje staan, neem dan contact op met één of meer leveranciers voor een offerte. Als je zo een goed plan hebt en dat 25 maart direct na 12 uur indient -het aanvraagformulier is heel eenvoudig- is de kans heel groot dat je aanvraag wordt gehonoreerd. Toch mooi als tot driekwart van de kosten van een dergelijk project door Economie 071 worden betaald. De zogenaamde vouchers die hiervoor beschikbaar worden gesteld, zijn respectievelijk € 1.000, € 2.500 en € 5.000 groot. Voor welk bedrag je in aanmerking komt, hangt af van je bedrijfsgrootte in fte’s.”

Alle informatie over de voucherregeling vind je op:
mkb-voucher-digitalisering. Waar je een voucher allemaal voor kunt gebruiken en welke voorwaarden er gelden vind je op: Voucher – Laat digitalisering voor je werken (digitaliseringwerkt.nl). Wil je meer weten over de ervaringen van Lisette en Paul mag je hen gerust ook bellen of mailen (Lisette: 071 562 24 26, info@depot258.nl ; Paul: 071 561 12 00, info@grapefish.nl).

Lisette Borghart en Paul Lodewick kijken in de winkel met genoegen naar de met subsidie van Economie 071 door Grapefish gebouwde webshop voor Depot 258 (Foto: PR)