Verslag

Leuke en leerzame uitgaansdag naar Boskalis

Het nuttige met het aangename verenigen. Dat is het geheim van een geslaagde uitgaansdag voor ondernemers. Het nuttige bestond dit keer uit veel informatie over hoe je een multinational aanstuurt en begeleidt plus hoe je een project als de Europaweg / Lammenschansplein krijgt gegund en binnenkort gaat uitvoeren. En het aangename vooral uit een tongstrelende kennismaking met de Perzische keuken.

Zo’n 45 personen stapten om 13 uur in de bus voor een bezoek aan de campus van Boskalis in Papendrecht, waar men gastvrij werd ontvangen en een sublieme presentatie kreeg voorgeschoteld. Te beginnen door ons lid Joost Haest (Severijn Hulshof Advocaten), die de deur voor ons naar dit mooie bedrijf had geopend. Joost adviseert Boskalis als gespecialiseerd jurist op de terreinen, waarop zij werkzaam zijn. De multinational met een jaaromzet van bijna 4,3 miljard euro en 11.000 werknemers haalt zijn omzet grotendeels uit het buitenland en heeft daarom naast Papendrecht nog een hoofdkantoor in Abu Dhabi.

De Nederlandse tak telt maar zo’n 1.000 medewerkers, die evenwel heel mooie waterbouwkundige en wegenprojecten op hun naam hebben staan in Nederland en België en onlangs het contract voor de verbreding van de Europaweg en herinrichting van het Lammenschansplein voor ruim 80 miljoen euro verwierven. Een uiterst ingewikkeld project, waarvan alleen de offerte maken al meer dan 1 miljoen euro kostte, dat er bijzonder fraai uitziet en de aanwezige Voorschotense ondernemers goede hoop gaf dat de overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden heel beperkt blijft en de dagelijkse files op de Voorschoterweg na 2027 tot het verleden zullen behoren.

Hoe druk het verkeer in de randstad inmiddels weer is, kon men na vertrek uit Papendrecht zelf ervaren in de vrijdagmiddagspits rond Rotterdam, toen op weg werd gegaan naar de door Reza Farsi ontdekte Witte Raaf in Zoetermeer, waar men uiterst verfijnde gerechten met een Perzisch tintje serveert. De terugreis daarvandaan naar Voorschoten ’s avonds tegen half tien verliep heel wat soepeler. Hulde aan de buschauffeurs, die het gezelschap veilig door de drukte en het rustige verkeer loodsten.

Met name de interesse voor de komende verbeteringen van het Lammenschansplein en de Europaweg was groot. Het is daarom goed te weten, dat Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliet (OVRT) i.s.m. de Provincie en Boskalis op dinsdag 11 juni van 15.30 tot 18:00 uur in het RijnlandRoute informatiecentrum een ondernemersinformatiebijeenkomst organiseert over de werkzaamheden en planning van het project. OVV-leden zijn daarbij ook welkom.

Wil je hiernaartoe, meld je dan wel snel aan, want het aantal deelnemers is maximaal 50 en vol = vol. Klik hier voor meer informatie en aanmelden naar het bericht elders op deze site.

Het fotoverslag is hier terug te vinden