VERSLAG

Sloepentocht gezellig als vanouds

Onder werkelijk ideale omstandigheden -dat is weleens helemaal anders geweest- werd op 15 september weer een sloepentocht gehouden. De belangstelling was met ruim 40 deelnemers iets minder dan voorheen. We hoefden dan ook niet alle aangeboden sloepen te laten voorvaren en konden volstaan met zes boten.

De eigenaren Kees Juffermans, Paul Lodewick, Leen Hoogvliet, Joost Haest, Gerard de Ru en Coen den Hollander kregen als dank een mooi boeket mee naar huis, nadat ze de deelnemers eerst hadden getrakteerd op een mooi rondje van Vlietland naar de Kaagsociëteit, langs Warmond, Poelgeest en een stukje Leiden via de Korte Vliet weer terug. Paul Bruijnzeels, die er zelf niet bij kon zijn, had voor iedere boot voor een mooie Spaans getinte provianddoos gezorgd, die onderweg gretig werd aangesproken en alle eer aangedaan.

 

En of dat nog niet genoeg was, kon men ook bij de Kaagsociëteit een ander drankje en Hollands bruin fruit nuttigen en sprak menig schipper onderweg ook zijn eigen voorraad aan.

Wat blijft de charme van zo’n tocht, die diverse deelnemers nu toch al menigmaal hebben meegemaakt? Het is de onthaasting en de geheel andere sfeer op het water dan in het jachtige dagelijkse bestaan. De tocht van zo’n vier uur biedt de gelegenheid om eens wat langer en diepgravender met elkaar te praten dan bij een andere activiteit. En aan de andere kant ook om plezier met elkaar te maken en te genieten van de stralende najaarszon. Veel deelnemers verlengden het uitje dan ook graag met een etentje op eigen kosten op het terras van Waterfront, waar we ook begonnen waren met koffie of thee met wat lekkers. En één boot voer door naar Leidschendam waar die dag de Vlietdagen begonnen. De sloepentocht blijft zo zeker voor herhaling vatbaar.