300 ondernemers op Ondernemersdag071

ondernemersdag07120181

300 ondernemers op Ondernemersdag071

We zagen samen met de andere organiserende ondernemersverenigingen uit de regio dinsdag 10 april ongeveer 300 ondernemers afkomen op alweer de zesde editie van Ondernemersdag071. Deze keer bij ZalenA4 in Leiderdorp met twee rondes met inspiratiesessies, een plenair programma en een actieve netwerkborrel. Het gaat onze ondernemende regio voor de wind, zo bleek meerdere keren in het programma. Maar samenwerking en elkaar vinden is en blijft essentieel.

Acht inspiratiesessies
In twee rondes van vier inspiratiesessies werden ondernemers op specifieke onderwerpen bijgepraat over activiteiten in de regio en/of ontwikkelingen die van betekenis gaan zijn. Bij Medewerkers & Mobiliteit was er aandacht voor fietsregelingen. Bij Internet of Things werd stil gestaan bij de onuitputtelijke hoeveelheid mogelijkheden die het internet ons nu en in de toekomst te bieden heeft. Aruna Gopal gaf een ‘les’ social selling: hoe gebruik je jouw sociale media op een commerciële manier die werkt. En bij 071 Horeca en Toerisme vond een actief gesprek plaats tussen drie regionale ondernemers en de zaal over de mogelijkheden in de regio. Als dat nog niet genoeg inspiratie was konden ondernemers direct door naar een volgende sessie. Online supermarkt Picnic inspireerde met hun vernieuwende manier van ondernemen in een traditionele markt. Bereikbaar Haaglanden schetste kansen voor ondernemers op het gebied van Logistiek & Mobiliteit. De ontwikkelingen op Vliegveld Valkenburg en Drone Valley werden gepresenteerd. En Bastiaan de Roo nam de aanwezigen mee in de wereld van HUBspot, het centrum voor innovatie en ondernemerschap.

600 luisterende oren voor Polariks PicNic en regiocijfers
Tijdens het plenaire gedeelte kregen ondernemers drie ‘verhalen’ voorgeschoteld. Succesvolle onderneming in de dop, Polariks, keek terug op het winnen van LEF en deelde zijn toekomstplannen. PicNic liet zien waarin Leiden verschilt van de rest van Nederland als het gaat om boodschappen doen. En Jan Versteegh namens VNO-NCW en Erik Versnel namens de Rabobank gingen met elkaar in gesprek over de kansen en aandachtspunten voor de regio op het gebied van ondernemerschap. Economie071 stond stil bij de vele initiatieven die er in de regio en daarbuiten gebeuren, die door ondernemers eigenlijk niet gemist mogen worden. Wat te denken van een wikihouse voor Technolab op het Leiden Bio Science Park? En fieldlabs die op allerlei terreinen innovatieve ondernemers verder helpen.

Naborrelen
Zoals het hoort bij een goed ondernemersevenement sloten de aanwezigen af met een hapje en een drankje. Want nieuwe cont(r)acten sluit je immers onder het genot daarvan.

Editie zeven
Op dinsdag 9 oktober staat de volgende editie gepland. Daarin onder andere Walter Jacobs van McDonalds Leiden, Johan Doornebal van Luba, circulair ondernemen in de 071-regio en de komst van de EMA naar Nederland. Noteer die dus alvast in je agenda!