B&W schrijven detaillisten over decemberdrukte

2016_gemeentehuis

B&W schrijven detaillisten over decemberdrukte

Het is een tijd, en zeker deze maand, waarin veel van u wordt gevraagd. Alternatieven om de decemberdrukte in goede banen te leiden of misschien juist een tegenvallende omzet, strikte regels over het aantal klanten in de winkel en de invoering van de mondkapjesplicht. In deze brief een korte samenvatting van de gedeelde verantwoordelijkheden van de gemeente en u als ondernemer met betrekking tot de decemberdrukte en de mondkapjesplicht.

Decemberdrukte in goede banen leiden

Het wordt steeds drukker in de winkelstraten en de verwachting is dat deze drukte richting de kerstdagen verder toeneemt. Het is belangrijk dat iedereen toch op een veilige manier (kerst)inkopen kan doen. Om daar aan bij te dragen, brengt de gemeente op plekken waar dit nodig is duidelijke belijning aan en plaatsen we op sommige plekken extra pijlen en borden om de looprichting aan te geven. Daarnaast roepen we inwoners op om zoveel mogelijk alleen en op rustigere momenten van de dag, hun boodschappen te doen.

Houdt de winkelstraat zoveel mogelijk vrij

Aan u de vraag om, tijdens de hele maand december, zowel de reclame- als de andere uitstallingen zo dicht mogelijk tegen de gevel te plaatsen of helemaal niet buiten te zetten. Op deze manier is er meer ruimte voor het winkelend publiek om afstand te houden en eventuele rijen te vormen.

Mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes

Zoals u weet is het sinds 1 december verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Dit geldt voor u, uw personeel en uw klanten. Behalve voor mensen die vanwege hun gezondheid geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Als uw klanten geen mondkapje dragen, bent u verplicht hen de toegang te weigeren. We snappen dat dat in sommige gevallen tot vervelende situaties kan leiden. In dat geval kunt u ten alle tijden contact opnemen met de politie.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

De politie en boa’s controleren de komende tijd of de mondkapjesplicht wordt nageleefd en of de (reclame)uitstallingen niet in de weg staan. Maar u kunt hen ook aanspreken om even met u mee te denken over de beste aanpak of oplossing.

Contactgegevens

Mocht u vragen hebben over de mondkapjesplicht of een van de andere coronamaatregelen dan kunt u contact opnemen met Joost Franssen via jfranssen@wodv.nl. Voor overige zaken kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris Payal Lunes via plunes@wodv.nl.

Liever telefonisch contact? Bel 14 071.

Mocht u specifieke vragen en/of ideeën hebben waarover u graag in gesprek wilt met een van de bestuurders, dan kunt u dit ook aangeven bij mevrouw Lunes. Er zal dan een (digitale) afspraak worden ingepland, gezamenlijk met andere ondernemers die daar behoefte aan hebben.

Met vriendelijke groet,

het college van burgemeester en wethouders,

was getekend R. de Graaf, gemeentesecretaris en Ch. B. Aptroot, burgemeester