Indrukwekkend bedrijfsbezoek Distributiecentrum Hoogvliet Supermarkten

Indrukwekkend bedrijfsbezoek Distributiecentrum Hoogvliet Supermarkten

Je staat er echt niet bij stil als je een pot pindakaas of een pak cornflakes in je winkelwagentje legt. Maar wat komt er veel bij kijken voordat je dat kunt doen. Lid Leen Hoogvliet met drie medewerkers lichtte een tipje van een deel van de sluier op tijdens het bedrijfsbezoek dat we op woensdag 14 september met 60 personen aan zijn splinternieuwe service- en distributiecentrum (DC) in Bleiswijk brachten.

Vanuit deze duurzaamste supermarkt-DC ter wereld worden de 71 supermarkten van het concern grotendeels geautomatiseerd meerdere keren per dag op geoliede wijze bevoorraad. Daartoe verwerken robots tussen de 35 meter hoge stellages de door leveranciers op vrachtwagens aangeleverde goederen tot pakketten die op vaste tijden in containers op de bekende blauwe vrachtwagens naar de winkels gaan, waar de vorige afgeleverde container dan al klaar staat met emballage die geretourneerd moet worden. 24 uur per dag en 7 dagen per week onder het toeziend oog van in totaal toch nog zo’n 500 medewerkers, die waar nodig ingrijpen en bijsturen, daartoe in de gelegenheid gesteld door allerlei camera’s en computersystemen.

En hoewel er heel veel tijd voor de bezichtiging was uitgetrokken was het onmogelijk alles te bekijken. Degenen, die zo’n 15 jaar terug ook mee waren geweest naar het toenmalige DC in Alphen aan den Rijn verbaasden zich over de gigantische veranderingen. Alleen de hoogte van de stellages was bijvoorbeeld al bijna verdrievoudigd. Het gebouw en omliggende terrein zijn ook klaar voor de voorziene verdere groei van het aantal supermarkten van het concern.

Over de kosten van de investering werden geen mededelingen gedaan. Wel wilde Leen nog kwijt dat hij daarover geen moment had geaarzeld. De verwachte voordelen waren zo duidelijk dat niet doen geen optie was. En in de korte tijd dat het DC nu in gebruik is zijn die ook volledig gerealiseerd.

Wij feliciteren Leen en zijn mensen van harte met deze prachtige ontwikkeling en wensen hen veel succes bij de verdere uitbouw van hun bedrijf.

Bekijk hier de foto’s