Nazomerborrel in coronatijd

restaurant-de-knip

Nazomerborrel in coronatijd

Een bijzondere belevenis in coronatijd: onze nazomerborrel op vrijdag 18 september op het terras van De Knip. Met wat minder bewegingsvrijheid dan normaal, maar wel een heerlijk zonnetje en voortreffelijke hapjes en drankjes.

Ruim 80 mensen hadden zich oorspronkelijk opgegeven. 58 gaven daadwerkelijk acte de presence, waaronder enkele, die onaangekondigd langskwamen. De meeste, die wegbleven, hadden zich keurig afgemeld. Een deel vond het toch te tricky om te komen in het licht van het oplopende aantal coronabesmettingen in onze regio, waarvoor wij alle begrip hebben, anderen moesten om soms heel basale redenen verstek laten gaan.

Iedereen werd keurig bij de entree door een gemaskerde Jasper Suijten en Bert Westra verwelkomd en verzocht de handen te ontsmetten en zich naar een vaste zitplaats te begeven. Heen en weer schuifelen over het terras en hangen aan statafels was er dit keer dus niet bij. De nieuwe voorzitter, Fred Snelderwaard, hield een korte maidenspeech, waarin hij o.m. de aanwezigen opriep zich alsnog aan te melden voor de digitale Cybercrime Security Awareness Training op 29 september en de Algemene Vergadering op 8 oktober in de Kruispuntkerk. Ook kondigde hij een duurzaamheidsavond op 4 november aan en liet hij de leden kennis maken met twee nieuwelingen (Melanie van der Waard van Textielhuis Te Mey en Don Laman van Laman Auto’s) en de opvolgsters van Manon Vonk en Frank ten Have in het bestuur, Frederike Werts en Dominique de Vries Schultink. Nieuw lid Tascha Sciarone van Gallery Sorelle Sciarone kwam binnenlopen toen Fred net klaar was.

Het bestuur, dat de avond tevoren nog erg had gedubd over het wel of niet laten doorgaan van de bijeenkomst, is erg blij er toch voor gekozen te hebben de bijeenkomst te laten doorgaan en met de discipline die de leden aan de dag legden om aan de coronaregels te voldoen. Dat in een behoefte werd voorzien, bleek wel uit de positieve reacties die na afloop werden ontvangen. Ondanks de beperkingen had men toch van het samenzijn genoten en werden veel onderlinge contacten verstevigd. Nu maar hopen, dat de tweede coronagolf snel wordt ingedamd, want de behoefte aan dit soort bijeenkomsten blijft onverminderd groot.