Sloepentocht@night: voor herhaling vatbaar

sloepentocht1

Sloepentocht@night: voor herhaling vatbaar

Na meer dan 15 keer in de middaguren voeren dit jaar op vrijdag 14 september zes sloepen ’s-avonds door onze prachtige omgeving. En met succes, want de ruim 50 deelnemers waren vol lof over deze verandering. Voorschoten, Vlietland, Zoeterwoude en Leiden zien er dan toch heel anders uit dan overdag: feeërieker.

Het weer zat beslist ook mee. Een mooie, maar wel bewolkte nazomeravond met op het laatst toch nog een spatje regen. Temperatuur oké, hoewel een jas geen overbodige luxe was. En de activiteitencommissie had gezorgd voor een uitstekende verzorging van de inwendige mens. Met verrassende, heerlijke  baksels van de nieuwe Pretzelmolen op de Schoolstraat in het clubgebouw van Scoutinggroep Kimball o’Hara voor de afvaart, door Neuteboom rijk gevulde proviandmanden, extra verrijkt met echte Voorschotense rosé van ons eigen lid Chateau Deux Filles, heerlijke pizzapunten bij La Place en dito bitterballen bij Annie’s in Leiden. En ook een ander lid, Paul Bruijnzeels, zette bij de naborrel bij La Casita, die tot ruim na middernacht duurde zijn beste beentje voor met boordevolle glazen en prachtige schalen met warme hapjes.

Geanimeerde gesprekken waren het gevolg, waarin men veel van elkaar kon leren en soms zelfs ook nog zaken werden gedaan. In zo’n ontspannen sfeer kom je veel over elkaar en elkaars drijfveren te weten, wat vroeger of later zeker van pas komt. Dank daarom ook aan de sloepeigenaren Björn van der Wal (Columbus Watersport), Mark van Rooyen (Pretec), Ad Spek (Ad Spek Jachtbouw), Ian Volwater, Maarten Duurland (XpressionXL) en Wilbur Zitman (Zitman & Co) die hun sloepen gratis ter beschikking stelden. Er hadden zelfs nog meer mensen meegekund, want ook Ruud Flier (Ster Airco), René Klaassen (Klaassen Management & Finance) en Ellen de Vette (Voorschotense Krant) waren bereid hun sloep in te zetten. Volgend jaar met nog veel meer mensen op herhaling?

Bij de foto: Echte Voorschotense Rosé: de klimaatverandering heeft ook z’n voordelen! Meer foto’s zien? Klik hier door