Talent op Maat: Nu ook bemiddeling voor baan in de zorg

Talent op Maat: Nu ook bemiddeling voor baan in de zorg

De pilot Talent op Maat van Economie071 koppelt de vaardigheden van mensen aan banen die er zijn in  onze regio. In eerste instantie lag de focus op mensen met interesse en ervaring in techniek en op mensen uit de horecasector die nu moeten wisselen van baan. Vanwege de vraag uit de markt wordt daar nu de doelgroep die wil gaan werken in de zorg aan toegevoegd. Belangstellenden kunnen online een profiel samenstellen met hun vaardigheden. Een loopbaancoach kijkt vervolgens naar de koppeling met vacatures.

Talenten centraal

Doel van de pilot is om te onderzoeken of matchen op vaardigheden werkt. Als je dicht bij de talenten van mensen blijft, is de kans op een succesvolle koppeling met een baan die bij je past veel groter. Dat is gunstig voor de baanzoeker en de werkgever. Als de pilot succesvol is, kan de methode breder ingezet worden. De ervaringen worden daarom actief met organisaties als UWV en het Werkgeverservicepunt gedeeld.

Enthousiaste reacties uit technische hoek

Voor vacatures in de techniek zijn zo’n 20 bedrijven betrokken bij de pilot. Die willen graag investeren in gemotiveerde mensen. Hun medewerkers krijgen goede trainingen en de arbeidsvoorwaarden zijn prima. Ook liggen er volop doorgroeimogelijkheden voor mensen zonder specifieke technische kennis.

Kansen voor horeca en zorg

Mensen met horeca-ervaring hebben veel vaardigheden die van pas komen bij andere beroepen. Op basis van het aangemaakte profiel wordt bekeken waar kansen zich voordoen om over te stappen naar een andere baan. Dit kan soms een verrassende overstap zijn naar bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening. Voor vacatures in de zorg is er contact met zorginstellingen in de regio. Een overstap van horeca naar zorg behoort dus ook tot de mogelijkheden. Talent op Maat kan zo nieuwe deuren openen naar ander werk dat bij hen past.

Deelname is gratis

De pilot wordt aangeboden door Economie071 voor het versterken van de regionale economie. Belangstellenden kunnen gratis een account aanmaken via www.talentopmaat.nu.

Dit bericht delen?