Vijf vragen aan….Dominique de Vries Schultink | Duivenvoorde Uitvaartzorg

Dominique de Vries Schultink

Vijf vragen aan…Dominique de Vries Schultink | Duivenvoorde Uitvaartzorg

 

Al op haar 16e wist Dominique de Vries Schultink dat zij wilde werken in de uitvaartbranche. Na haar studie Facility Management volgde zij de opleiding tot uitvaartondernemer, ging solliciteren en kreeg continu nul op rekest. Te jong… kom over een paar jaar maar terug. “Daarom ben ik ondernemer geworden. Om mijn droom in vervulling te laten gaan, was er op mijn leeftijd maar één optie: voor jezelf beginnen. Nu bestaat Duivenvoorde Uitvaartzorg alweer 2 jaar.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten?

“De dood is voor velen een taboe en moeilijk bespreekbaar. Ik zou graag willen dat Voorschoten meer openstaat voor de dood. Ik vind het belangrijk dat een afscheid plaats kan vinden op plaatsen die vertrouwd zijn voor zowel de overledene als zijn of haar familie. Denk aan je lievelingsrestaurant of stamkroeg, het grote kasteel waar je vroeger getrouwd bent, het museum waar je zo graag kwam en de tennisclub. Het gaat hierbij om de uitvaartplechtigheid in aanwezigheid van de overledene. Dus op de vraag ‘Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten’, zou ik graag willen dat ondernemers nadenken over de mogelijkheden om hun locatie open te stellen voor een plechtigheid met kist. Daar is niets engs aan, en daarmee help je de nabestaanden enorm!”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent?

“Pauline Baijer, mijn collega, kende ik al sinds de basisschool omdat zij mijn juf was in groep vier. De jaren vlogen voorbij en ik wist al snel wat ik wilde worden, uitvaartleider! Pauline was intussen uitvaartondernemer. Na mijn studie afgerond te hebben, kwam ik Pauline tegen in het dorp. Zij vroeg hoe het solliciteren ging en wat mijn plannen waren. Ik vertelde haar dat het moeilijk was een baan te vinden, waarop zij zei: waarom begin je niet voor jezelf? Ik zei dat ik eerst wat ervaring op wilde doen en een eigen onderneming, daar komt toch wat meer bij kijken. Pauline had vrijwel direct een antwoord: dan help ik je toch? Dan word ik je rechterhand en ga ik je alles leren. Wanneer

Met welke andere Voorschotense ondernemer doe jij het meest zaken?

“In Voorschoten zitten meerdere specialisten en professionals, zoals notarissen, rouwtherapeuten en thuiszorginstanties. Maar wij ontmoeten tijdens onze werkzaamheden ook heel veel andere disciplines: huisartsen, geestelijken, horeca- en cateringbedrijven. Recent werd door de OVV de Zorgtafel in het leven geroepen. Dit brengt zorgverleners samen zodat er korte lijntjes ontstaan bij vragen/hulp. Naar mijn idee is dit fantastisch, zo kan iedereen elkaar makkelijk vinden en indien nodig inwoners doorverwijzen naar de juiste persoon.”

Wat is je favoriete drankje?

“Als uitvaartondernemer ben je 24/7 bereikbaar dus een alcoholisch drankje is dan niet verstandig. Daarom zijn mijn favoriete drankjes: sterrenmunt thee, warme chocolademelk, spa rood en water.”

Wat staat er op je bucketlist en waarom?

“Ik weet niet of ze ooit uitkomen. Zwemmen met orka’s, de laadruimte van een vliegtuig zien, een luchtballonvaart, een dagje meelopen in een dierencrematorium, een dag werken op de kermis, een grote prijs winnen met een kraslot…”

Dominique de Vries Schultink
Duivenvoorde Uitvaartzorg
Papelaan 85 XX
2252 EG Voorschoten
071-2032250
info@duivenvoorde-uitvaartzorg.nl
www.duivenvoorde-uitvaartzorg.nl