Vijf vragen aan….Ellen en Marjolein | Voorschotense Krant

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vijf vragen aan ….
Ellen en Marjolein | Voorschotense Krant

 

Waarom ben jij ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?
Marjolein:
 De mogelijkheid om naar je eigen intuïtie te luisteren. Je weet het wel maar vanwege allerlei mensen en bedrijven die anders denken, voer je je eigen plan niet uit. Nu wel!
Ellen:  Op een dag dacht ik, ‘ik ga het gewoon zelf doen’. Wat het zo leuk maakt is, je eigen plan trekken en er elke maand weer voor zorgen dat je je blijft onderscheiden.  Ik werk heel goed samen met Marjolein en je ontmoet leuke en inspirerende mensen.

Wat is voor jouw onderneming dit jaar het allerbelangrijkste?
Marjolein: Als tekstschrijver ben ik intensief verbonden aan de Voorschotense Krant. Dat we dit jaar al onze derde jaargang ingaan, vind ik een hoogtepunt.
Ellen: De Voorschotense Krant moet zich dit jaar verder bewijzen om samen met de website een medium te zijn dat gewaardeerd wordt bij lezers en adverteerders. Hoe meer adverteerders zich bij ons melden hoe meer tijd en geld wij hebben om een mooie krant met interessante artikelen te maken.

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp als ondernemer?
Marjolein: Door schade en schande. Ik heb er van geleerd maar het was een harde en vooral dure les. Ik hou mijzelf scherp door het nieuws te volgen. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Dat betekent overigens niet dat je als ondernemer maar iedereen moet volgen. Informeren en leren maar vooral luisteren naar jezelf.
Ellen: Door 12 ambachten en geen ongelukken. Overal wat opgestoken en iets van meegenomen. Ik hou mijzelf scherp door niet achterover te leunen, mijn ogen en oren te gebruiken en in ‘z’n vooruit te blijven staan’.

Wat doe jij voor de gemeenschap en met welke Voorschotense ondernemers doe jij het meest zaken?
Marjolein: Behalve mensen informeren over wat er speelt in de samenleving, ben ik ook al jaren betrokken bij Het Weekend van Voorschoten. Wij doen zaken met iedere ondernemer in het dorp. En hebben we je gemist: neem contact met ons op.
Ellen: Op dit moment eigenlijk alleen via de krant door instanties en verenigingen gratis of tegen gereduceerd tarief gelegenheid te geven zich te profileren en af en toe een ondernemer die wat publiciteit kan gebruiken een duwtje te geven in de krant en op de website. De meeste ondernemers hebben de weg naar de Voorschotense krant gevonden, andersom vind ik ook dat je dan ook zo veel mogelijk bij die ondernemers klant moet zijn. Voorschotense ondernemers moeten elkaar versterken!

Hoe ziet je thuissituatie eruit? Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat zijn we je nog vergeten te vragen?
Marjolein: Ik ben getrouwd met Kees, wij hebben een zoon (25) en een dochter (28) die niet meer thuis wonen. Op mijn nachtkastje ligt een Agatha Christie. Daar slaap ik goed op. En wat je mij vergeten bent te vragen? Dat zou je wel willen weten hè.
Ellen: Ik ben getrouwd met Paul en wij wonen samen met Bas onze trouwe 5-jarige labrador. Niet meer thuis wonen onze dochter (30) en twee zoons (29 en 39). Ik ben op mijn e-reader (kan ik lezen in het donker) de nieuwe Isabelle Allende aan het lezen ‘De winter voorbij’. Weer een fantastisch verhaal. De vraag die je nog had kunnen stellen is: Blijft de Voorschotense Krant alleen van en voor Voorschoten, ook als Voorschoten niet zelfstandig zou blijven? Voorlopig ga ik ervan uit dat er niets verandert, de krant blijft gewoon van en voor Voorschoten.  Door de krant ook, beperkt,  buiten Voorschoten op afhaalpunten neer te leggen, zijn de Voorschotense adverteerders ook buiten Voorschoten in beeld. Ook wordt de krant digitaal op de website www.voorschotensekrant buiten Voorschoten gelezen.