Vijf vragen aan… Huib Bannier | Van Hulzen Communicatie

huib-bannieruitsnede

Vijf vragen aan… Huib Bannier | Van Hulzen Communicatie

‘Ik ben een ondernemend baasje’

Hij is mede-eigenaar van Van Hulzen Communicatie, eigenaar van Silver Business Center en initiatiefnemer van Vriendendienst Nederland. Huib Bannier is een duizendpoot, een sociaal bewogen ondernemer die alles weet van communicatie en meer. Hoogste tijd om hem eens de vijf vragen voor te leggen.

Hoe ben je in het vak gerold? 
‘Ik heb een bedrijfskundige opleiding in Breukelen gedaan en mijn eerste baantje was als adviseur bij een sponsoradviesbureau. Zo kwam ik in de communicatie. Via diverse PR-bureaus kwam ik bij Van Hulzen. Ik begon als adviseur en werd later mede-eigenaar. Van Hulzen is Nederlands eerste communicatiebureau, 71 jaar geleden opgericht door Kick van Hulzen. Dit jaar vieren we dus 71 jaar. We zijn niet alleen de eerste maar ook één van de betere, dat durf ik gerust te stellen want ik heb er heel wat gezien in mijn tijd als bestuurslid en voorzitter van de branchevereniging.’

Waarom het ondernemerschap?
‘Ik rolde er in. Ik ben een ondernemend baasje, regel wat er moet gebeuren en dat viel op. Toen ik werd gevraagd als mede-eigenaar heb ik niet getwijfeld en ik vind het nog steeds ontzettend leuk. Bij Van Hulzen heb ik drie rollen. Ik ben senior adviseur/strateeg, maak deel uit van het Managementteam en ik ben mede-eigenaar. Uitdagend ja, maar daar hou ik van. Ben inmiddels wel gepokt en gemazeld in het vak dus ik kan onze klanten goed bedienen. Tegelijkertijd beheer ik als eigenaar Silver Business Center. Van Hulzen heeft een deel van de ruimte nodig en de rest verhuren we aan zzp’ers, ondernemers en organisaties. Zo heeft Voorschoten Voor Elkaar hier jaren gezeten en nu hebben we onder andere Stichting MS Research.’

Wat is goede communicatie?
‘Haha, heb je even? In deze maatschappij komen mensen in beweging op basis van een opinie die ze zelf vormen. Als je in staat bent een bijdrage te leveren aan die opinievorming, komen mensen dus in beweging. Dat doe je met georkestreerde communicatie: gepast, tijdig en adequaat. Laten we zeggen dat we de jeugd willen overtuigen dat spijkerbroeken voortaan groen moeten zijn. Als je dat goed kan brengen zodat jongeren gaan nadenken en hun opinie over spijkerbroeken gaan bijstellen, dan is dat communicatie ten top. Niet dwingend maar denkend. Een ander voorbeeld is de vaccinatiecampagne waarbij bekende Nederlanders vertellen dat zij de mouw opstropen. Ook hier, niet dwingend maar wel zo dat mensen een eigen opinie gaan vormen.’

Wat is een goede ondernemer?
‘Iemand die goed op zichzelf let, die zich niet gek laat maken, niet in paniek raakt, een visie durft om te gooien en ook wel eens ‘nee’ zegt. Ondernemerschap is geen sprint maar een marathon, een combinatie van hard werken en uithoudingsvermogen maar laat je niet opjagen. En doe soms iets omdat je het gewoon wilt doen. Een paar jaar geleden startte ik de Vriendendienst, een klusbedrijf met sociale signatuur. Daar houd ik echt niets aan over maar destijds lagen de banen niet voor het oprapen en ik wilde mensen uit de uitkering halen. We hebben nu drie mensen aan de slag, daar haal ik energie uit!’

Thuis, boek, drankje, bucketlist?
‘Getrouwd met Marina. Naast mijn beroep ben ik fervent wedstrijdzeiler. Lees nauwelijks boeken maar juist extra veel nieuws en achtergronden. Drankje is 0.0 en mijn bucketlist wordt dagelijks aangevuld. Een paar kon ik afvinken: de marathon lopen en de Elfstedentocht schaatsen. Dat is al weer een tijdje terug, ik zou het nou niet meer kunnen. En nu kan er een vinkje bij: meedoen aan de ‘Vijf vragen aan’ in misschien wel de beste krant van Voorschoten!’

Van Hulzen Communicatie
Silver Business Center

Huib Bannier
Schoolstraat 174
2252 CN  Voorschoten
T 071-5602060
E info@vanhulzencommunicatie.nl
W: vanhulzencommunicatie.nl