Vijf vragen aan… Jo en Debbie | Van den Assem De Ridder Makelaars

jo_debbie_mv00001

Vijf vragen aan… Jo en Debbie | Van den Assem De Ridder Makelaars

 

De verbouwing van en verhuizing naar hun nieuwe pand aan het Treubplein was dit jaar voor Jo Lampo-van den Assem en Debbie de Ridder (Van den Assem De Ridder Makelaars) heel belangrijk. “Nu ligt de focus op het vergroten van onze naamsbekendheid binnen en buiten Voorschoten. We hebben nu ook een kantoor waar iedereen makkelijk naar binnen kan lopen.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemer zijn leuk?

Jo: “Ik ben altijd al op zoek geweest naar vrijheid en het vrije proces van creëren. Het zelf kunnen beschikken over je agenda en je dag, maakt het ondernemerschap voor mij aantrekkelijk.”

Hoe houden jullie jezelf scherp als ondernemers?

Debbie: “Kritisch naar jezelf en je bedrijf blijven kijken en sparren met mijn compagnon Jo. Vooral ook luisteren naar onze opdrachtgevers. Zij geven de beste feedback. Op zijn tijd een vrije dag of een vakantie zorgt er ook voor dat je scherp blijft.” Jo: “Het plezier in mijn werk, de samenwerking met Debbie en de unieke dynamiek van het makelaarschap, maakt dat ik me constant doorontwikkel. En houdt mij alert en scherp.”

Met welke andere ondernemers doen jullie het meest zaken?

Debbie en Jo: “We doen bij voorkeur zaken met lokale ondernemers die in ons netwerk zitten. Zoals de beide notariskantoren, bouwkundigen, assurantie- en hypotheekadviseurs en natuurlijk ook de andere makelaars. De lijnen zijn dan kort en dat werkt voor ons prettig. Dat vinden wij belangrijk.”

Boek, favoriete drankje, kippenvel en volgende vakantiebestemming?

Debbie: “Op mijn nachtkastje liggen ‘Neem een geit’, het ‘Rosie effect’ en nog een paar boeken. Die liggen er al een tijdje… Kippenvel kreeg ik van de diploma-uitreiking van dochters Iris (VWO) en Julia (Cambridge FCE-certificaat). Mijn favoriete drankje is een beetje afhankelijk van de locatie, zoals sangria in Spanje, maar een rode en witte wijn vind ik ook heerlijk. Wintersport wordt de volgende vakantiebestemming.” Jo: “Ik ben dol op lezen. Tijdens de vakantie las ik Stromboli van Saskia Noort. Thuis heb ik voor lezen nauwelijks tijd. Wel pak ik dan vaak even een krant. Kippenvel? Dat was op vrijdag 24 augustus toen mijn man en ik elkaar het ja-woord gaven. Volgende vakantiebestemming is onze huwelijksreis naar Barcelona. Favoriete drank is witte wijn, mag ook met bubbels zijn.”

Wat doen jullie voor de gemeenschap?

Debbie: “Jarenlang heb ik les gegeven bij Gymnastiekvereniging Avanti. Door het eigen bedrijf, de verbouwing en verhuizing en mijn gezin is er de laatste jaren wat minder tijd geweest voor extra dingen. Wel proberen we met ons makelaarskantoor lokale activiteiten en evenementen te steunen.” Jo: “Binnen de lokale sportclubs werk je als ouder mee, ook via sponsoring. En als ondernemer probeer ik net als Debbie ook mijn steentje bij te dragen.”

Van den Assem De Ridder Makelaars
Treubplein 3
2251 CV Voorschoten
T 071- 300 00 66
E info@vandenassem-deridder.nl
I www.vandenassem-deridder.nl

Bij de foto: Debbie de Ridder (links) en Jo Lampo-van den Assem: “Wij focussen nu op een grotere naamsbekendheid binnen en buiten Voorschoten.”