Vijf vragen aan… Leen Hoogvliet | Hoogvliet BV

leenhoogvliet2019-lh-002

Vijf vragen aan… Leen Hoogvliet | Hoogvliet BV

‘Ondernemersprijs helpt ondernemerstalent ontdekken’

Leen Hoogvliet zit in de jury van de Ondernemersprijs. Hij roept je op veel voordrachten in te sturen naar info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl. Zodat ondernemerstalent wordt herkend en erkend. Want goede ondernemers zorgen volgens hem voor welvaart en welzijn in het dorp.

Wat is een goede ondernemer, waar let u op en kan een ZZP’er ook een goede ondernemer zijn?
“Een goede ondernemer is iemand, die sociaal, creatief en innovatief is. Zijn of haar bedrijfsvoering moet gezond zijn, dat wil zeggen zodanig dat de continuïteit verzekerd is. De grootte van de onderneming en het aantal medewerkers is van minder belang. Dus een ZZP’er kan in principe ook een goede ondernemer zijn. Belangrijk zijn wel zijn of haar ambities. En als die groot zijn, heeft de éénpitter sneller dan gedacht één of meer mensen in dienst.”

Wat is het belang van de Ondernemersprijs en hoe ziet u uw rol in de jury?
“Door de Ondernemersprijs wordt ondernemerstalent voor iedereen zichtbaar gemaakt. Het geeft degenen, die voorgedragen en genomineerd worden ook een stuk erkenning en een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Zelf wil ik de voordrachten zo realistisch en eerlijk mogelijk beoordelen op basis van de criteria die zijn opgesteld. Maar ondernemen is ook emotie. Gaat de ondernemer echt voor zijn of haar bedrijf.”

Wat zijn de criteria en welk soort ondernemers zou voorgedragen mogen worden?
“De exacte criteria vind je hier op de site. Ik zal in elk geval ook kijken naar hoe men inhaakt op maatschappelijke trends als duurzaamheid, flexibilisering van de arbeid en demografische veroudering. Best moeilijk als we bijvoorbeeld zien hoe in dit land geworsteld is met de pensioenproblematiek en we nog altijd moeten afwachten waar het akkoord hierover uiteindelijk op uitkomt. Wat mij betreft, hoeven er beslist niet alleen nieuwe en jonge ondernemers voorgedragen te worden. Bedrijven, die vaak al tientallen jaren een goede bijdrage aan de Voorschotense economie leveren en zich voortdurend vernieuwen, zoals sommige aannemers, autobedrijven, slagers en andere winkeliers zijn minstens zo interessant.”

De persoon Leen Hoogvliet: Boek, kippenvel, favoriete drankje, volgende vakantiebestemming?
“Op mijn nachtkastje ligt geen boek. Ik slaap binnen één minuut. Het laatste boek dat ik heb gelezen is Otmars Zonen van Peter Buwalda. Ik heb er nog een paar liggen die ik de komende tijd wil lezen. De laatste keer kippenvel was toen ik naar een bergbeklimming keek. Ik heb last van hoogtevrees… Mijn favoriete drankje? Dat zijn er twee: wijn en port. En onze volgende vakantie is naar Australië.”

Wat staat er op de bucketlist en wat ben ik vergeten te vragen?
“Ik wil nog zeker tien landen bezoeken en zie wat mij betreft nooit genoeg winkels en supermarkten. Je bent vergeten te vragen hoe mijn thuissituatie eruitziet. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en acht schatten van kleinkinderen.”

Leen Hoogvliet
Hoogvliet BV
Veurseweg 18
2252 AA Voorschoten
T 071 560 1310
E info@hoogvliet.com
I www.hoogvliet.com