Vijf vragen aan….Marcel Laumen | LaumenConsultancy

Marcel Laumen

Vijf vragen aan….Marcel Laumen | LaumenConsultancy

 

Sinds vijf jaar is Marcel Laumen voorzitter van Voorschoten Jazz Culinair, door velen geroemd als het mooiste evenement van Voorschoten. “Met een terugtredende gemeente en het wegvallen van een hoofdsponsor, is het dit jaar best een klus om het financieel rond te krijgen. De COV (Centrum Ondernemers Voorschoten) dragen flink bij. We zijn heel blij met iedereen die het evenement een warm hart toedraagt en bijvoorbeeld Vriend van Voorschoten Jazz Culinair is geworden. En als er nog ondernemers zijn die willen bijdragen…Wij houden ons aanbevolen.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt het leuk?

“In 2005 ben ik niet geheel vrijwillig zelfstandig ondernemer geworden. Dat was even schrikken na ruim 30 jaar loondienst. Maar achteraf bekeken, heb ik er veel plezier in en heb ik mijn draai gevonden als zelfstandige. Met LaumenConsultancy adviseer en begeleid ik organisaties bij het opzetten en/of stroomlijnen van hun processen en structuren, op elk gebied. Mijn kracht is om ‘out of the box’ te denken en creatief te zijn in mijn oplossingen. Ondernemen is leuk omdat je vanuit eigen kracht doet waar je goed in bent. Daarnaast vind ik het contact met mensen van diverse pluimage heel erg leuk.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten?

“Ik zou het wel prettig vinden als de Voorschotenaren meer betrokken zouden zijn bij de initiatieven binnen het dorp. In andere kleine gemeenten zie je dat toch veel meer. Misschien dat dit komt omdat we een forensendorp zijn.”

Wat doe jij voor de gemeenschap?

“Al sinds mijn 16e zet ik me in als vrijwilliger voor sportverenigingen (Hockeyvereniging Forescate (lid van verdienste), zwemvereniging EVZV, handbalvereniging HVV’70) en nu alweer 5 jaar voorzitter van Voorschoten Jazz Culinair. In Voorschoten Jazz Culinair gaat momenteel heel veel tijd zitten. Het kost heel veel moeite om dit evenement elk jaar weer georganiseerd te krijgen. Ik zou het geweldig vinden als één van de grote ondernemingen, of meerdere ondernemingen, het evenement zou willen adopteren voor een langere periode. Wij zouden dan ook direct de naam van het evenement veranderen naar de wens van deze onderneming(en). Bijvoorbeeld, fictief: het Jansen Voorschoten muziekfestival!”

Thuissituatie, boeken, kippenvel, favoriete drankje?

“Ik ben getrouwd. Heb twee kinderen die inmiddels al het huis uit zijn. Zij treden niet in mijn voetsporen, zij hebben andere keuzes gemaakt. Op mijn nachtkastje ligt het boek van Clare MacKintosh ‘Ik zie jou’. Gewoon een spannende thriller. Die lees ik graag voor het slapen gaan. De laatste keer kippenvel is van de winst van Feyenoord tijdens de bekerfinale. Favoriete drankjes heb ik niet echt. Ik ben een allesdrinker. Mag graag een lekker biertje drinken, maar een zachte whisky, een bijzondere jenever of rum en Aperol Spritz vind ik ook erg lekker. Kortom gewoon genieten van een lekker drankje.”

Wat ben ik je vergeten te vragen?

Je bent vergeten te vragen wat mijn hobby’s zijn. Ik houd van alle vormen van professionele sport, zoals Formule 1, voetbal, handbal, atletiek en speel zelf graag golf. Verder knutsel ik graag en doe ik graag dingen met m’n handen.”

Marcel Laumen
LaumenConsultancy
06 5133 4149
info@laumenconsultancy.nl
www.laumenconsultancy.nl