Vijf vragen aan… Paula van Velden | Buro Pau

paula-van-velden2

Vijf vragen aan… Paula van Velden | Buro Pau

‘Maak van je bedrijf een merk’

Als ondernemer online net dat extra stapje zetten om beter te worden gevonden en je bedrijf sterker in de markt te zetten, dat wil iedereen wel maar hoe doe je dat? De 27-jarige Paula van Velden is hiervoor de aangewezen persoon. Onlangs startte zij met Buro Pau, webdesign, branding en merkstrategie gericht op het MKB en ZZP’ers.

door Marjolein Altena

Hoe kwam je in het vak terecht?
‘Na de Havo koos ik voor European Studies aan de Haagse Hogeschool in de overtuiging dat ik daarna politicologie zou gaan doen maar al in het eerste jaar bleek ik de economische kant veel leuker te vinden. Ik ben uiteindelijk afgestudeerd in ‘Branding & Experience Marketing’. Daarna de onderwijssector in gegaan en daar een jongerenplatform nieuw leven in geblazen. Maar toen kwam corona en werd mijn contract niet verlengd.’

En toen het ondernemerschap?
‘Ja, niet de allerbeste tijd om een eigen bedrijf te beginnen zou je zeggen maar ik wilde weten hoe het is om zelf ondernemer te zijn. Juist nu in deze moeilijke tijd, is het belangrijk om jezelf goed in de markt te zetten, bekend te maken. Op welke manier ben je relevant voor jouw doelgroep? En hoe onderscheid je je van concurrenten? Ik heb inmiddels wel geleerd dat het geheim zit in de focus. De focus om te zoeken in je doelgroep. Wat wil die groep, hoe bereik je hen het beste? Veel mensen denken: massa=kassa, maar dat klopt helemaal niet. Juist als je je focust op jouw passie, op jouw product, ga je groeien, dan til je je bedrijf op naar een hoger niveau. Mijn keus voor het MKB en ZZP’ers is een bewuste. Juist bij deze groep ondernemers is de focus op marketing wat minder. Website en social media raakt in de waan van de dag vaak in de vergetelheid.’

Communicatie en vindbaarheid?
‘Absoluut. Je kunt nog zo’n mooi product of dienstverlening hebben, als je je doelgroep niet bereikt, mis je de boot. Ik ben hierin een sparringpartner, help ondernemers hun verhaal te vertellen en uit te stralen waar zij voor staan. Wat maakt jou en je bedrijf uniek? Samen bepalen we dan een strategie. Ik ontwerp websites en bouw webshops met een fris en up-to-date design. Heb je al een website, dan zorg ik voor een update met belangrijke key-words zodat het bedrijf online beter wordt gevonden en ik adviseer in social media. Daarnaast breng ik eenheid aan in alle communicatie-uitingen: van presentaties tot flyers en visitekaartjes.’

Wat betekent de OVV voor jou?
‘Ik ken de vereniging uit mijn tijd dat ik in het Wapen werkte. Regelmatig gaf de OVV daar een borrel. Toen ik begin dit jaar startte, ben ik gelijk lid geworden. Ik kijk uit naar contacten met de Voorschotense ondernemers en zal blij zijn als er weer fysieke bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd.’

Thuis, boek, drankje, bucketlist?
‘Samenwonend en moeder van Sophie (3) en Gijs (1). Ik ben niet zo’n lezer, luister liever naar een lekkere podcast. Drankje? Van een latte macchiato tot een gin-tonic. Mijn bucketlist is ellenlang maar bovenaan staat een wintersportvakantie. Dat heb ik nog nooit gedaan en lijkt me heel bijzonder. En ik wil nog een masterstudie volgen maar dat moet even wachten tot de kinderen wat groter zijn.’

Buro Pau
Paula van Velden
House of Vison
Rouwkooplaan 5, Voorschoten
Tel: 06 22 47 46 92
E: paula@buropau.nl
W: www.buropau.nl

Bij de foto: Paula van Velden helpt ondernemers in het MKB en ZZP’ers niet alleen om hun bedrijf online beter in de markt te zetten maar ook om te focussen op de doelgroep. Foto: VSK