Vijf vragen aan … Peter van der Boon | Label by Label

petervdboon2

Vijf vragen aan … Peter van der Boon | Label by Label

‘Bewuster leven is de mooiste verandering die we gaan meemaken’

Peter van der Boon is eigenaar van damesmodezaak Label by Label. Hij en zijn team kregen natuurlijk ook te maken met Covid-19. “Ik ervaar het als een moment van rust om na te denken over hoe het nu verder moet. Wat brengt deze situatie ons? Hoe gaan we ermee verder en wat voor invloed heeft het op onze winkel? De vergroening van de maatschappij komt in een versnelling. Er zal bewuster geleefd worden, daar zullen alle bedrijven mee te maken krijgen.”

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer en wat is voor jou dit jaar het belangrijkst?
“Ondernemer zijn geeft vrijheid in denken en uitvoeren en dat werkt voor mij heel motiverend. Als er vandaag binnen ons team een idee ontstaat, kunnen we het morgen uitvoeren en overmorgen zien of het succesvol is. Een nieuwe stip op de horizon zetten, snel schakelen en er samen met ons team naartoe werken, dat maakt ondernemen boeiend. Creatief denken in oplossingen en contact houden met onze klanten, die wij gasten noemen, is het belangrijkste voor ons dit jaar. Het hele team denkt hierin gelukkig mee en zo zijn wij de eerste schok van Covid-19 met elkaar goed doorgekomen.”

Wat is de impact van corona voor jou en je omgeving?
“We hebben privé natuurlijk minder bezoek. Wat echter door ging was ons werk. Celine, mijn vrouw gaat elke dag naar haar werk op het microbiologisch laboratorium bij Janssen Biologics en mijn kinderen Max en Liza werken ook buitenshuis. Wij werden dus niet ‘opgehokt’ en hebben de routine erin gehouden. Dat maakt wel een verschil met de vele gezinnen die plotseling allemaal thuis waren.”

Wat is de impact op je bedrijf en hoe ga je om met de anderhalve meter economie?
“De maatregel om anderhalve meter afstand te houden heeft binnen ons bedrijf de meeste impact. Het moet voor onze gasten zo ongedwongen mogelijk aanvoelen. Zo volgen onze gasten als ‘vanzelf’ een vaste route. In onze aanbiedingen hebben we alles op maat gepresenteerd zodat er minder verplaatsingen zijn. Daarnaast hebben we de toonbank stijlvol verbreed naar anderhalve meter, zodat we geen scherm bij de kassa nodig hebben. Zo blijft de winkel gastvrij en zeer toegankelijk.”

Wordt het ooit nog zoals het was?
“Niets is wat het was. Er was al een verandering gaande en Covid-19 draagt bij aan een versnelling van die verandering. Sommige van deze veranderingen ervaar ik als erg positief en sommige als een uitdaging. Bewuster leven is de mooiste verandering die we gaan meemaken. De sociale contacten en de gezelligheid in de dorpse omgeving in stand houden wordt een opgave. Door de mooie evenementen in het dorp hadden we echt een hecht dorpsgevoel en dat lijkt nu weg te vallen.”

Boek, favoriete drankje en bucketlist?
“Op mijn nachtkastje ligt ‘Het boek Leiden’. Als vrijwillig schipper en gids bij de Leidsche Rederij vaar en gids ik groepen door Leiden. Dit boek geeft mij steeds weer inspiratie om een nieuw verhaal te maken. Water drink ik het meest. In de zomer met veel gezelligheid in de tuin, wil ik wel eens een Hendrick’s met komkommer en tonic inschenken. Op mijn privébucketlist staat te veel: onze geannuleerde reis inhalen naar de woestijn en Marrakesh, een lange fietstocht maken door Europa en naar het Noorderlicht.”

Label by Label
Peter van der Boon
Schoolstraat 58
2251 BK Voorschoten
T 071 561 2682
E info@labelbylabel.nl
I www.labelbylabel.nl

Bij de foto: Peter van der Boon: “Het is heel belangrijk om met je tijd mee te blijven gaan en vooruit te lopen op ontwikkelingen in de markt.”